Cultura investitiilor, banii si romanii

27 Oct

Citesc diverse stiri care contin cuvintele cheie start-up, incubator, etc care ar trebui sa defineasca gradul de intelepciune a populatiei de business.

In ce consta aceste start-up-uri? Nimic altceva decat o vanzare fara interes social, deci business-uri in care se pompeza bani pentru a se culege mai multi bani.

Ban dupa ban, asa functioneaza astazi toata omenirea, reteta de success este sa vinzi ceva din A in B.

Foarte putini care produc in A si vand in B sau area delimitata de B, si mai putini care sa-si dea seama ce se produce in A si poate fi vandut in B.

Daca din punct de vedere al business-ului acestea sunt elemente banale si cumva jocuri cretine de gradi, ceea cear trebui sa atraga interes sunt si ideile care sunt de interes national, daca ar exista acest interes.

Cum insa romania digera tot ce i se vara in gura, e clar ca niciun domeniu de stiinta nu va mai progresa si domeniile existente vor incerca sa respire si sa functioneze daca nu intubate, cu masca.

Mai pe romaneste Romania isi da cu piciorul in cur singura si odata cu ea romanii isi semneaza certificatele de deces, pentru ca fara baze si fara departamente proprii de cercetare, esti pus sa inghiti ce vrea interesul fiecaruia.

Si aceste certificate pot fi foarte bine si ale CEO-ilor ce fac decizii doar pentru a creste DOAR cifra de afaceri. Pana si Guta Nicolae si-a dat seama ca doar cu bani nu poti trai.

Din punt de vedere a strategiei medicale Nicolae este la acelasi nivel ca voi, bre directori de orice, profit sa fie…

Leave a Reply