Scoala romaneasca de informatica, baba si blockchain-ul

13 Oct

Din cate stiu scoala noastra de informatica este pe acolo unde am lasat-o eu, adica prin 89, asta daca nu ma gandesc mai bine si spun ca mai bine deloc decat dezastru.

Atunci exista informatica doar in cercurile de la unele scoli si era cumva cum e Alba ca Zapada, vorbeau copii de ea dar sa o vada nici vorba.

Evolutia s-a vazut mai ales atunci cand profesorii de informatica au inteles ca matematica trebuie sa fie baza informaticii si au aplicat aceasta noua viziune informaticii. In principal bine dar de fapt prost. Nu orice copil viseaza ecuatii si sortare de matrici si nu orice copil stie de metoda injumatatirii, etc. sort, distante, grafuri, spatii metrice, chiar daca nu se prezinta asa in clasele mici.

Copii sunt pusi la treaba, treaba fiind un amestec intre matematica si preseudo cod si in cele din urma C sau C++, ca asta a ramas de cand, probabil, unui domn ministru i-a spus cineva ca-i misto si “tare” sa stii C/C++/C#.

Ei bine asta distruge de rupe, face creierul varza sa nu zic muci, ca se supara unii altii care nu mai pot de pudi de sunt si asta pana cand dau de whisky-ul de casa din debara.

Fireste ca daca te-ai repezit cu algo in mintea unuia din clasa V-a ramane in urma o germanie dupa razboiul mondial nr.2 – algoritmic vorbind

Mai la obiect ideea este ca proful de info trebuie sa aiba rezultate (prietenii stiu de ce) si astfel ca “trage” de astia mici pana cad pe capete si cine ramane in picioare, daca este cazul, merge la olimpiadele vietii ca sa-l bucure pe domn profesor de cata excelenta a primit.

Metoda asta este aberanta dar asa se face, cine tine la otrava, bine, cine nu, asta la vista baby, se aude de aproape fosnetul invatamantului…

Asadar mintea alui mic nu stie mare lucru despre tehnologie, despre lumea minunata cu adevarat pe care tehnologia o deschide. Eventual se inneaca intr-o balta de jocuri si asta a fost.

…..

De AI, ML nici pomeneala. AI -inteligenta artificiala, ML machine learning

Da, acestea sunt tehnologii care sunt destul de complicate si care trebuie introduse din timp. Dar cine sa o faca? De ce trebuie? Pentru ca aceste tehnologii sunt viitorul si nu spun ca e de bine. Doar stiind de ele vom putea raspunde in caz de nevoie.

Poate ca as pune mai mult content aici decat este dar asta doar dupa ce vad un minim de interes fata de problema ridicata. Astfel somn usor sa nu deranjam ceata prostiei si a nepasarii care incet accelerat se depune pe ochii si pe mintea noastra si a copiilor nostri.

Prof. CC

13.10.2022