Stimularea si mentinerea sanatatii creierului

8 Dec

Potentialul neuro-stimulator al canabisului,marihuana, in cazul in care este permis, ar trebui folosit doar pentru faza de start a proceselor de recuperare neuronala si nicidecum utilizate frecvent spre potentarea acestor actiuni.

Reteaua NEURONALA trebuie antrenata cu probleme care sa determine invatare si nu plictiseala, oboseala, invatarea trebuie legata de pasiuni si dorinte, acestea determinand o relatie biunivoca intre L-STM long/short term memory.

Actiunile de rutina determina izolarea celor doua zone si astfel pot mari probabilitatea unei afectiuni neuronale sau chiar o pot declansa.

Initierea unor procese de invatare va avea o arie mai mare de actiune si evident va antrena mai multe procese de mentinere a neuroplasticitatii neuronale/sinaptice.

O monitorizare a Ca2+ ar trebui avuta in vedere in procesul de preventie a bolilor cu origine degenerativa.

Sa tinem seama de faptul ca exocitoza neurotransmitatorilor din vehiculele sinaptice se poate observa la depolarizarea (artificiala) membranelor terminale ale axonilor si la aparitia afluxurilor de Ca2+.

Nu trebuie sa uitam faptul ca sinaptogeneza este determinata de diversitatea metodelor de stimulare de unde putem deduce faptul munca de rutina trebui sustinuta, compensata de activitatati de stimulare pentru o evolutie cognitiva.

Distrugerea sinapselor este pasul ce va determina aparitia bolilor degenerative Alzheimer, Parkinson, asa ca metodele de invatare si diversificare ale actiunilor de invatare trebuie sa fie un must al secolului XXI.

Astfel pana la alte metode de initiere a stimularii neuro-sinaptice puteti incerca invatarea si INTELEGEREA unor lucruri ce v-au pasionat candva, pasiunea fiind, asa cum am afirmat mai sus, cheia legaturii LSTM.

Cum neurogeneza este esentiala in dezvoltarea mintii va puteti imagina importanta metodelor de predare pentru copii, comparativ cu toceala care in loc sa creeze, distruge sau blocheaza. Intr-adevar metodele presupun timp, efort, consum, etc. dar n-am spus ca e simplu, rezultatul fiind conservarea acumulatorilor stiintifici si evolutia reala, nu mediatica, de ochii lumii.

Constantin Costescu

Roman, 8 Dec. 2020

Leave a Reply